22 Nisan 2012 Pazar

Harry Potter Ölüm Yadigarları Bölüm 2



Harry Potter Ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Yönetmen: David Yates
Senaryo (Kitap): J.K. Rowling
Yapımcı: David Heyman, David Barron
Görüntü Yönetmeni: Eduardo Serra
Müzik: Alexandre Desplat
Dağıtım: Warner Bros
Oyuncular:
Emma Watson, Helena Bonham Carter, Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Gary Oldman, Alan Rickman, Ralph Fiennes, Bonnie Wright, Evanna Lynch, Tom Felton, John Hurt, Michael Gambon, Jamie Campbell Bower, Natalia Tena, Maggie Smith, David Thewlis, Jason Isaacs, Mark Williams, Devon Murray, Robbie Coltrane, Clémence Poésy, Jim Broadbent, Jessie Cave, Julie Walters, Helen McCrory, Rade Serbedzija, Toby Jones, Ciaran Hinds, Chris Rankin, Dave Legeno, Geraldine Somerville, Toby Regbo, Domhnall Gleeson, Adrian Rawlins, Michelle Fairley, Miriam Margolyes, Andy Linden, Elliott Francis, Aaron Virdee, Annette Elstob, Grace Francis, Guy Henry, Louisa Warren, Rayman Jilani

Fragman:

Yaklaşık Nisan gibi yayınlanacak, yayınlandığında Türkiye’de ilk defa Türkçe altyazı desteğiyle Hortkuluk Avcısı’nda yer alacak.

Harry Potter Ölüm Yadigarları Bölüm 1



Filmin Konusu:
Harry Potter film serisinin son macerası olan “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları” iki uzun bölüm halinde sunulacak merakla beklenen bir film olayı.
Bölüm 1, Harry, Ron ve Hermione’nin Voldemort’un ölümsüzlük sırrını barındıran Hortkuluklar’ın izini sürmek ve yok etmek görevini üstlenerek yola çıkmaları ile başlıyor. Profesörlerinin yönlendirmeleri ve Profesör Dumbledore’un koruması olmaksızın, tek başlarına yola çıkan üç arkadaş şimdi herzamankinden daha fazla birbirlerine güvenmek zorundadır. Ancak, onları tehdit ederek ayrı düşmelerini sağlamak isteyen Karanlık Güçler de aralarındadır.
Bu arada, büyücülük dünyası Karanlık Lord’un tüm düşmanları için tehlikeli bir yer haline gelmiştir. Uzun zamandır korkulan savaş başlamış ve Voldemort’un Ölüm Yiyicileri Büyü Bakanlığı’nın kotrolünü zorla ele geçirerek terör estirmekte ve kendilerine karşı olabilecek herkesi tutuklamaktadırlar. Ama, Voldemort için en değerli olan ganimeti; Harry Potter’ı hala bulamamışlardır. Seçilmiş kişi artık aranan kişidir ve Ölüm Yiyiciler Voldemort’a “canlı” olarak teslim etmek üzere onu aramaktadırlar.
Harry’nin tek umudu Voldemort onu bulmadan önce Hortkuluklar’ı bulmaktır. Ama, ip uçlarını araştırdıkça neredeyse unutulmuş olan eski bir efsaneyi ortaya çıkartır – Ölüm Yadigarları’nın efsanesi. Eğer bu efsane gerçekleşirse, Voldemort aradığı üstün güce erişebilecektir.
Aslında Harry’nin geleceği, geçmişte yaşadığı ve tüm geleceğini etkileyen “sağ kalan çocuk” olduğu kader gününde belirlenmiştir. O, artık sadece bir çocuk değildir, Harry Potter, Hogwarts’a ilk adımını attığı günden beri hazırlanmakta olduğu Voldemort’la nihai mücadelesine giderek daha da yaklaşmaktadır.

Harry Potter Ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I

Tür: 
Fantastik
Süre: 2 saat 26 dk
Yönetmen: David Yates
Senaryo: Steve Kloves, J.K. Rowling (Kitap)
Yapımcı: David Heyman
Dağıtım: Warner Bros.
Yapım: 2010, ABD / İngiltere

Oyuncular:

Emma Watson,  Helena Bonham Carter,  Daniel Radcliffe,  Rupert Grint,  Alan Rickman,  Ralph Fiennes,  Bonnie Wright,  Evanna Lynch,  Tom Felton,  John Hurt,  Michael Gambon,  Jamie Campbell Bower,  Matthew Lewis,  Natalia Tena,  Maggie Smith,  David Thewlis,  Jason Isaacs,  Bill Nighy,  Mark Williams,  Brendan Gleeson,  Sean Biggerstaff,  Oliver Phelps,  James Phelps,  Robbie Coltrane,  Timothy Spall,  Clémence Poésy,  Julie Walters,  Imelda Staunton,  David Bradley,  Miranda Richardson,  Richard Griffiths,  Warwick Davis,  Helen McCrory,  Fiona Shaw,  Toby Jones,  Ciaran Hinds,  Harry Melling,  Chris Rankin,  Rhys Ifans,  Dave Legeno,  Toby Regbo,  Domhnall Gleeson,  Nick Moran,  Michelle Fairley,  Simon McBurney,  Laurence Richardson,  Andy Linden,  David O’hara,  Carolyn Pickles,  Sophie Thompson,  Charles Armitage,  Chase Armitage,  Hazel Douglas,  Martin Ballantyne,  Matyelok Gibbs,  Paul Khanna,  Rod Hunt,  Steffan Rhodri

Harry Potter Ve Melez Prens


Büyücüler dünyasında devam eden kargaşa artık Muggle’ların dünyasını da etkilemeye başlamıştır. Harry Potter, Hogwarts’taki altıncı yılını Feci Yorucu Büyücülük Sınavlarına hazırlanarak geçireceğini düşünmektedir. Artık Quidditch takımının da kaptanıdır. Ancak Diagon Yolu’ndaki okul alışverişi sırasında Draco Malfoy’un bir şeyler çevirdiğini fark eder. Lord Voldemort’un geçmişiyle ilgili pek çok bilinmeyen ortaya çıkarken bir yandan da Malfoy’un neyin peşinde olduğunu öğrenmeye çalışan Harry’yi yine zor günler beklemektedir. Harry tehlikenin kalenin içinde bile olabileceğinden şüphelenirken, Dumbledore da Harry’yi hızla yaklaşmakta olduğunu bildiği nihai savaşa hazırlamaya her zamankinden kararlıdır. Birlikte, Voldemort’un savunma hattını kırmanın yollarını ararlar. Bu amaçla, Dumbledore eski bir dostu ve meslektaşı olan, çok önemli bilgilere sahip olduğunu düşündüğü Profesör Horace Slughorn’u görevlendirir. Profesör iyi bağlantıları olan, iyi yaşamayı seven, saf bir insandır.
Bu arada, öğrenciler bambaşka bir rakibin kuşatması altındadırlar: Gençlik hormonları zirveye tırmanmaktadır. Harry, Ginny’ye gitgide daha çok aşık olmaktadır; ama Dean Thomas’ın da durumu aynıdır. Lavender Brown ise kendisi için doğru kişinin Ron olduğuna karar verir. Hesaba katmadığı şey ise Romilda Vane’in çikolatalarıdır! Diğer yandan Hermione da kıskançlıktan çatlamaktadır ama duygularını göstermemeye kararlıdır. Romantizm dallanıp budaklanırken, bir öğrenci tüm bunların dışında kalır. O, karanlık bir şekilde de olsa ismini hafızalara kazımayı kafasına koymuştur. Havada aşk kokusu vardır ama trajedi kapıdadır ve Hogwarts bir daha asla aynı olamayabilir.

Harry Potter Ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı


http://www.resimlere.com/data/media/156/Harry-Potter-And-The-Order.jpg
Beşinci öğretim yılı için Hogwarts’a dönen Harry, büyücü camiasının büyük çoğunluğunun onun kötü Lord Voldemort’la karşılaştığını inkar ederek, Lord Voldemort’un döndüğü haberine kulak tıkamayı tercih ettiklerini görür.
Hogwarts’un saygın müdürü Albus Dumbledore’un kendisinin konumunu zayıflatarak yerine geçmek için Voldemort’un döndüğü yalanını söylediğini düşünen Sihir Bakanı Cornelius Fudge, Dumbledore ve Hogwarts öğrencilerinin hareketlerinden haberdar olabilmek için okula yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni atar. Ama Profesör Dolores Umbridge’in Bakanlıktan onaylı savunma büyüsü dersi onları ve tüm büyücü camiasını kendilerini tehdit eden karanlık güçlere karşı ne yazık ki savunmasız bırakır; bu yüzden, arkadaşları Hermione ve Ron’un teşviki üzerine, Harry konuya el atar.
Kendilerine “Dumbledore’un Ordusu” adını veren küçük grupla buluşan Harry, onlara Karanlık Güçler’e karşı nasıl savunacaklarını öğreterek, bu genç ve cesur büyücüleri kendilerini bekleyen olağanüstü savaşa hazırlar.

Harry Potter Ve Ateş Kadehi



Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nda dördüncü sınıfa geçen Harry, yaz tatilinde Dursley’lerden izin koparıp arkadaşlarıyla birlikte Quidditch Dünya Kupası finalini izlemeye gidiyor. Bu yıl Hogwarts’taki en büyük yenilik ise, Üçbüyücü Turnuvası. Üç rakip büyücülük okulunun katılımıyla gerçekleşen bu etkinlik yüz yıldan beri ilk kez düzenleniyor. Harry, istemediği halde, yaşı bile tutmadığı halde, kendini bu Turnuva’nın içinde buluyor. Oysa onun tek istediği, büyücülük standartları içinde olabildiğince “normal” bir yaşam sürmek, yeni büyüler öğrenerek kendini geliştirmek, Cho’yla ilgili hayaller kurmak, Ron ve Hermione’yle hoşça vakit geçirmek. Ancak, alnındaki yara izinin ikide bir acıması, korkunç olayların yaklaşmakta olduğunun habercisi…

Harry Potter Azkaban Tutsağı


Sirius Black adında azılı bir katil, tüyler ürpertici Azkaban kalesinde tam on iki yıl boyunca tutsak kalmıştır. Tek lanetle on üç kişiyi birden öldüren Black’in, Karanlık Lord Voldemort’un hizmetkârı olduğuna kesin gözüyle bakılmaktadır. Bir yolunu bulup Azkaban’dan kaçan Black’in peşinde olduğu bir tek kişi vardır: Harry Potter. Harry, büyücülük okulunun sihirli duvarları arasındayken, arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikteyken bile güvende değildir. Çünkü aralarında bir hain olabilir.
Okuldaki üçüncü yılında Harry’yi, yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni, ilk kez alacağı Kehanet dersi, heyecanlı Quidditch maçları ve büyücülük köyü Hogsmeade bekliyor. Ama Harry’nin öncelikle Sirius Black’in elinden kurtulması gerek.

Harry Potter Sırlar Odası


http://img.blogcu.com/uploads/rainny2_0091%5B1%5D.jpg
Sırlar Odası’nda Harry Potter’ın macerasının ikinci bölümüne gidiyoruz. Yaz tatilini Dursley’lerle birlikte geçirmek Harry için tam bir işkence olmuştur. Bu da yetmezmiş gibi en iyi arkadaşları Ron ve Hermione de Harry’i unutmuş gözükmektedir çünkü onlara yazdığı hiç bir mektuba cevap alamamıştır.
Bir an önce Hogwarts’a geri dönmek için can atan Harry bir gün odasında bir ev cini ile karşılaşır. Dobby isimli bu cin, Harry’i Hogwarts’a dönmemesi için uyarmaya gelmiştir. Ona göre Harry’i Hogwarts ölümcül bir tehlike beklemektedir.

Harry Potter Felsefe Taşı

J.K. Rowling’in aynı adlı kült romanından sinemaya uyarlanan Harry Potter ve Felsefe Taşı, İngiltere’den dünya vizyonuna uzanan son fantastik kahraman olarak öne çıkıyor. Kahramanımız Harry Potter yaşamının ilk on yılını kendisini pek sevmeyen eniştesi Vernon’un ve teyzesi Petunia’nın evinde merdivenlerin altında geçirmiştir. Bir gün, Hagrid isimli bir dev ona gelir ve Hogwarts isimli Cadılık okulunda okuması için bir teklifte bulunur. Böylece Harry iki dünya olduğunu keşfeder: Muggle’ların, yani arasında büyüdüğü insanların dünyası ile fantastik , büyülü bambaşka bir dünya…
Tabii ki Harry Potter, bu ikincisini isteyecektir. Onu bekleyen bu yepyeni dünyada iyilerin safında yeralan Harry Potter, kısa zamanda edindiği arkadaş grubuyla okuldaki sihirler ve büyüler dünyasında benzersiz bir yolculuğa katılırken, kötülüğe karşı mücadelesine de başlamış olur.